Voedingsadvies voor uw hond, kat of paard


Een optimale voeding is van groot belang voor de gezondheid van uw dier. Zowel voor paarden als voor de gezelschapsdieren is er een groot aanbod aan voeders op de markt. Voor veel eigenaars is het vaak moeilijk om de juiste keuze te maken wat betreft het meest optimale rantsoen voor hun dier.

DSC_0050

Bij ons kan u terecht voor een voedingsadvies op maat.

Vaak wordt pas aan (het aanpassen van) de voeding gedacht wanneer er zich al problemen voordoen of het dier reeds ziek is. Spijsverteringsaandoeningen als gevolg van een onaangepaste voeding zijn veruit het meest voorkomend. Maar ook huidproblemen (soms als gevolg van allergieën of overgevoeligheden aan bepaalde voedingsstoffen) kunnen in grote mate veroorzaakt worden door de voeding. Verder zijn er bepaalde aandoeningen die een aangepast dieet vereisen, denk maar aan: suikerziekte, Cushing, lever-en nierziektes, hoefbevangenheid, …

Voor gezonde dieren wordt een voedingsadvies opgesteld, rekening houdend met de leeftijd, activiteit, conditie, gewicht, ras, … van uw dier. Ook de wensen en mogelijkheden van de eigenaar worden in acht genomen bij het opstellen van een voedingsadvies. Een optimale voeding houdt uw dier gezond en voorkomt het ontstaan van heel wat ziektes. Zowel jonge als oudere dieren hebben baat bij een correcte voeding.

Ook voor sportdieren is een uitgebalanceerd rantsoen zeer belangrijk. Een juiste voeding zorgt ervoor dat uw dier een optimale prestatie kan leveren. Wij houden rekening met de discipline en het niveau van uw dier om de juiste balans te vinden tussen energiebronnen en vitamine-en mineralensupplementen.

Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde merken of producten maar zoeken steeds de beste combinatie van voedingsproducten voor uw dier. Voor de gezelschapsdieren werken wij zowel met rauw vlees (BARF of KVV), als met brok of zelfs huisbereid voedsel indien gewenst.

 

Wenst u graag meer informatie over de voeding voor uw dier of wenst u een afpraak te maken voor een voedingsadvies? Contacteer ons!

Vanaf 15 januari 2017 zijn wij ook afhaalpunt van ‘The Doggyshop’ in Boechout. U kan uw rauwe voeding bestellen op www.thedoggyshop-webshop.be en ze bij ons komen afhalen. 

tony 14741074_1481749558508888_1551477566_n