Onderzoek en behandeling


De osteopaat zal door manuele technieken de blokkades in het hele lichaam terug mobiel maken. De mobilisaties zijn niet pijnlijk of stresserend. Het is namelijk van groot belang dat uw dier rustig en ontspannen is tijdens de behandeling.

De eigenaar wordt gevraagd om tijdens de behandeling aanwezig te zijn. Enerzijds omdat het dier vertrouwd is met de eigenaar en hierdoor rustiger is, anderzijds krijgt u als eigenaar meer zicht op de problematiek van uw viervoeter.

De behandeling van paarden kan thuis plaatsvinden. De nabehandeling is een cruciaal onderdeel. Hou er rekening mee dat uw paard enkele dagen niet (of slechts in lichte mate) mag bereden of getraind worden na het consult.

De behandeling van honden vindt plaats in onze praktijk. Honden kunnen handelingen waarmee ze niet vertrouwd zijn beter aanvaarden op een vreemde locatie. Thuis hebben ze hun veilige routine en ontstaat er soms angst of agressie door het onbekende. Ook bij honden raden we aan de eerste dagen na het consult tijd vrij te maken voor uw dier.