Vaccinatie van hond en kat


Wij raden u aan om uw huisdier ten minste 1x per jaar grondig te laten onderzoeken. Bij voorkeur kijken wij uw dier na wanneer het tijd is voor zijn jaarlijkse vaccinatie. Dit is de ideale gelegenheid om de algemene gezondheid van uw dier te controleren.

Hart, longen, ogen, oren, vacht en gewicht worden nagekeken. We bespreken samen met u het ontwormingsschema en de preventie van vlooien en teken. Verder wordt het gebit nagekeken en geven we u advies in verband met voeding voor uw huisdier. Indien gewenst, kan een jaarlijks bloedonderzoek uitgevoerd worden. Uiteraard maken we graag tijd om bijkomende vragen te beantwoorden.

Vaccinaties bij de hond:
Honden kunnen jaarlijks gevaccineerd worden tegen rattenziekte en kennelhoest.
Honden die meereizen naar het buitenland moeten om de 3 jaar gevaccineerd worden tegen hondsdolheid.
De meeste kennels, hondenpensions en -verenigingen verplichten een vaccinatie tegen kennelhoest.

Voor de vaccinatie tegen hondenziekte, Parvo en besmettelijke leverziekte raden wij aan om uw hond te laten titeren. Hierbij testen we uw hond op antistoffen tegenover deze ziekten. De meeste honden hebben meerdere jaren antistoffen waardoor jaarlijkse vaccinatie voor deze ziekten niet nodig is. De uitslag van deze test wordt ook in het vaccinatieboekje geschreven waardoor uw dier volledig in orde is.

U kan uw dier door een bijkomende vaccinatie ook beschermen tegen de ziekte van Lyme. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferie die door teken wordt overgedragen. 

Vaccinaties bij de kat:
Katten kunnen jaarlijks gevaccineerd worden tegen kattenziekte – niesziekte. Dit vaccin volstaat bij ‘binnenhuis’-katten.
Voor katten die ook een deel van hun tijd buitenhuis doorbrengen, raden wij aan om ook te vaccineren tegen kattenleucose (kattenleukemie).

 

Wenst u meer informatie over vaccinatie of wenst u een afspraak te maken? Neem dan contact met ons op!